Yvostar`s weblog
Menu
 Home
 Archief
 Contact
Links
Zoeken in weblog

12 juli 2012
Referaat

Referaat = sjieke term voor het leggen van een groot ei. (Yvo's Van Dale)
Het ei is vandaag gelegd, en dat is meer dan prettig. Nu voelt alles een beetje onwerkelijk; ik moest naar de bloemen kijken om mezelf te overtuigen dat het ťcht was en geen droom. Maar wat een bevrijding! De presentatie van de scriptie was ontzettend leuk om te doen, en er was veel belangstelling voor mijn onderwerp. Maar nu alles rondom het afstuderen ineens klaar is, voel ik me vermoeider dan ik had gedacht. De laatste voorbereidingen zijn toch wel intensief geweest. Het is zo'n klus waar ik altijd mee bezig was, ook al deed ik heel iets anders of zelfs niets. Waar zo'n magische datum aan vast zat, waardoor er een pre- en posttijdperk was ontstaan. Alles na De Datum leek ver weg en nog niet van belang. Maar nu ben ik dus pardoes in mijn eigen toekomst terechtgekomen. En dat bevalt mij uitstekend!

Het is heerlijk om mijn vrije tijd terug te hebben. Ik hoef alleen maar te werken, en dan ben ik verder vrij! Ik heb expres mijn zomervakantie niet meteen achter het referaat aan gepland; ik ga voor de 'zachte landing' in het gewone leven. En pas als ik daar weer een beetje aan gewend ben, schakel ik nog een paar tandjes terug en ga ik in de vakantiestand. Zo transformeer ik heel voorzichtig weer tot een normaal mens. Voor zover die bestaan, natuurlijk.

De laatste loodjes zijn niet zwaar ;-)

12-07-2012 | Link | Verpleging-BBL


Deze weblog is powered by Argeweb