Yvostar`s weblog
Menu
 Home
 Archief
 Contact
Links
Zoeken in weblog

19 oktober 2011
Proud to be FACT

Kortere dagen. Laat licht, vroeg donker. Het fietsen heb ik recentelijk verklaard tot afgesloten onderdeel van het woonwerkverkeer. In de zomer is het erg prettig, maar de handschoenen zijn al uit de kast en zelfs de eerste nachtvorst is een feit. Ramenkrabben….brrr!. Daarbij: een reistijd van anderhalf uur (deels) in het donker is gewoon niet leuk en is ook niet zo goed vol te houden. Dus ik ben weer ingeblikt voor de komende maanden en vernuver mij onderweg met een muziekje. (google that)
Deze week is het herfstvakantie en dat betekent dat ik naar mijn geliefde werkplek mag in plaats van naar school. Zelf vakantie hebben is een van de leukste dingen van werken, maar werken in de vakantie is een goeie tweede, omdat er dan geen file voor de rotonde staat. Dagelijks zo'n 3km, scheelt een kwartier!

Op school hebben we een minisymposium gehouden over [ach dat is hier niet belangrijk] en de opkomst was geweldig. In de voorbereiding leek het erop dat we bijna geen publiek zouden hebben omdat alle klassen zelf les hadden, maar op de dag zelf zat de ruimte bommetjevol. Een of ander ongelooflijk toeval (huh?) had ervoor gezorgd dat er precies tijdens de eerste workshop een ontruimingsoefening zou plaatsvinden. Bezwerende rituelen hebben dat niet tegen kunnen houden en zo gebeurde het dat een half uur na de aftrap de hele meute buiten stond. Gelukkig was iedereen zo vriendelijk om ook weer naar binnen te gaan toen het sein ‘veilig’ gegeven werd. Het minisymposium werd goed ontvangen en het was leuk om te merken dat we dankzij een goede voorbereiding niet eens zoveel hinder hadden van de onderbreking.

De volgende keer op school is de laatste keer voordat de differentiatiefase begint. Jeetje, dan wordt het echt aftellen! Differentiatie voelt een beetje als een toverwoord, net als diploma. Langzaam maar zeker komt het allemaal dichterbij. Ondertussen is al tweederde van deze stage om! Dát wil ik dan weer liever niet! Wie stopt de tijd?
Het FACT wordt steeds hipper en je hoort de term ambulante zorg steeds vaker in het nieuws. Geestelijke gezondheidszorg zal minder klinisch en meer ambulant gegeven worden. Daar kun je nog een hele boom over opzetten, maar dít is wat ik wil gaan doen als ik later groot ben. (bijna!)

En tot slot, last but not least: er zit weer muziek in mijn leven! Letterlijk. Het past eigenlijk niet goed bij mijn studiebaan en ik zal lang niet altijd mee kunnen repeteren, maar ik heb een superleuk dweilorkest gehoord. Plezier is daar minstens zo belangrijk als volume (of ging het daar nou juist niet om?) en ik heb de vogelnesten maar eens uit mijn toeter geschud. Ik had al zooooo’n tijd weer zin in muziek maken en steeds dacht ik ‘eerst dat diploma’ maar toen deze club langsdweilde ging ik ogenblikkelijk overstag. Een avond in de week lekker keten met aardige leuke mensen, dat moet toch kunnen? Vroeger las ik sneller en speelde ik netter, nu heb ik er vooral gein in. Het leven na de diplomering is stiekem al een heel klein beetje begonnen.


-----------------------------------------------------------------------------
Twee (!) klavertjes-vier gevonden. Ik heb ze laten staan, zodat ze nog een keer gevonden kunnen worden.

19-10-2011 | Link | Verpleging-BBL


Deze weblog is powered by Argeweb