Yvostar`s weblog
Menu
 Home
 Archief
 Contact
Links
Zoeken in weblog

13 september 2011
Ook wij gaan weer naar school

Nog één jaar! En dan moet het klaar zijn, dan hebben we het verplegen van ouderen en jongeren, van min of meer chronisch zieken en psychiatrische zorgvragers, van kraamvrouwen, baby’s en verstandelijk beperkte medemensen in zoverre onder de knie dat we losgelaten kunnen worden.

De stand van zaken nu: alle vakken van de hoofdfase (alle zorgcategorieën) zijn afgerond en er komt nog één blok skillslessen met diverse intraveneuze acties. We beginnen het schooljaar met het organiseren van een minisymposium over het verplegen van jeugdige zorgvragers met een chronische ziekte. Daarna kunnen we starten met de voorbereidingen van de differentiatiefase (verdieping psychiatrie), en gaan we als vierdejaars naar de laatste stageplek voor afstuderen. Maar zover is het gelukkig nog niet. Want ik wil best klaar zijn, maar ik wil ook nog heel lang genieten van de plek waar ik nu zit. Ik heb het er zo geweldig naar mijn zin dat de woonwerkafstand hooguit ongemakkelijk is, maar zeker niet onoverkomelijk. Ik fiets graag een deel van de route en probeer het aantal valincidenten binnen de perken te houden. Trouwens, tegen de geul die mij laatst nekte was ik tamelijk kansloos; nadere inspectie leerde dat zelfs een vrachtwagenband daar in zou kunnen blijven steken.* Ach ja, tis naait aol doag’n koffie mit kouk.

Het ambulante werk – werkelijk supergaaf! – is het leukste dat ik tot nu toe heb gedaan, samen met de ziekenhuisstage. Het is heerlijk om zelf op pad te gaan en altijd terug te kunnen vallen op een team met heel ervaren en aardige mensen, waar je de onbetaalbare combinatie van humor en wijsheid vindt. Inmiddels is mijn leerplan goedgekeurd en ben ik lekker aan de slag met mijn opdrachten, naast het bezoeken van ‘mijn’ cliënten. Het gaat allemaal fijn en goed. Deze plek is top!!

Behalve school en werk leren we via diverse vormen van studiebegeleiding, de zogenaamde derde leerlijn. En alsof we dan nog niet knap genoeg worden, is er nog mijn absolute favo: de Extra Lessen! Dat is een lessencyclus die gegeven wordt door (ervarings)deskundigen binnen het bedrijf, die verdieping geeft aan de theoretische lessen van school en de praktische werkervaringen. De agenda zit weer vol met leukigheden. Er is maar één heel klein nadeeltje aan al deze extra’s: daar gaat best veel ‘gewone’ werktijd in zitten. Want voor wie het nog niet helemaal begrepen heeft: ik heb zo’n fijne werkplek dat ik er geen minuut van wil missen!

Thuis zijn de sporen van tijdelijke uithuizigheid eindelijk aan het verbleken. Het huis ziet er weer gehouden uit, en zelfs de tuin mag zich weer in beginnende aandacht verheugen (oef…). Daar heerste altijd al een zekere ongereptheid, maar ik denk dat ik volgend jaar met groot geschut aan de slag moet. Als het laatste restje van de zomer voor de verandering nou even niet wegspoelt, kan ik er nog fijn wat zitten en van genieten. Ja, van tuin, zomer en zitten. Want op deze werkplek kan ik gedeeltelijk mijn eigen rooster maken en zie: ineens heb ik gelegenheid voor ontspannende dingetjes naast het werk en leren. Had ik al gezegd dat ik deze stageplek fantastisch vind?

Time flies!

*Zie 31 juli 2011

13-09-2011 | Link | Verpleging-BBL


Deze weblog is powered by Argeweb