Yvostar`s weblog
Menu
 Home
 Archief
 Contact
Links
Zoeken in weblog

21 januari 2011
Leven uit een koffer

Drama? Integendeel! Ik ben dan wel altijd op pad met een reistas, maar het bevalt me zeer goed om na een drukke dienst naar mijn kamer te wandelen en daar de rust te vinden. Ik leef een beetje simpel, back to basic. Geen computer; ik schrijf een paar aantekeningen op een blaadje (want het verslag moet toch gemaakt worden, ooit en ergens) maar dan sluiten de luiken meestal vroeg. Zo kom ik wel aan mijn uren slaap, en het is heerlijk om niet voortdurend zo moe te zijn. Nou vooruit dan, één nadeeltje: ik mis het fietsen. Dat komt niet door de kamer, dat komt door de winter. En het gaat maar door he, die akelige kouwe nattigheid. Ik ga pas weer fietsen als het gevaar voor opgevroren wegen echt helemaal weg is, maar ik moet wel mijn hoofd leeg kunnen maken. Voor afleiding en om eens wat anders te doen dan huiswerk, heb ik mijn Spaanse boeken meegenomen naar mijn werkpaleis. Oude liefde roest niet, en het is ook nog een zinnige tijdbesteding. Ben ik straks weer helemaal klaar voor de zon. Bij voorkeur de Spaanse zon. Olé.

Met de studie en op het werk gaat alles naar wens. Misschien lijkt dat logisch, omdat tot nu toe alles goed gegaan is. Op school gaat het gewoon op hetzelfde stramien door, dat zijn vooral variaties op een thema. Binnenkort starten we met een nieuw blok, en krijgen dan weer prakticum Verpleegtechnische vaardigheden. Dat levert vaak hilarische taferelen op (die arme poppen) maar ondertussen worden we meer en meer echte verpleegkundigen. Op het werk worden er steeds andere en vooral ook hogere eisen gesteld. Het werken in de kliniek valt onder hoogcomplexe zorg en de collega’s daar hebben met z’n allen duizend jaar ervaring. De hectiek en het grote team vond ik eerst erg verwarrend, en ik heb er langer over gedaan om mijn draai te vinden dan op andere plekken. Maar nu heb ik het geweldig naar mijn zin, het is een wereld op zich waar ik elke dag ontzettend veel leer. Volgens mij gaat het wel goed met mij.

21-01-2011 | Link | Verpleging-BBL


Deze weblog is powered by Argeweb