Yvostar`s weblog
Menu
 Home
 Archief
 Contact
Links
Zoeken in weblog

18 juli 2010
Nachtelijke zuster

Mijn nieuwe stageplek is he-le-maal geweldig! Vanaf de eerste minuut voelde ik me welkom en op mijn gemak. Zelden ging ik met zoveel plezier naar mijn werk. Hier hou ik het met gemak een poosje vol!
Het kwam er niet meteen van om met mijn werkbegeleider even na te praten over de eerste indrukken van de eerste dagen, maar zaterdags troffen we elkaar nog in de overdracht van laat (ik) naar nacht (zij). Het werd een leuk gesprek zonder haast van mijn kant om te vertrekken. Zo bleek de wereld weer eens klein; we hebben een gemeenschappelijke kennis. Uiteindelijk was het ver na middernacht toen ik op mijn fiets stapte. Aangekomen bij de carpoolP – met nog maar één allenige auto – keek ik nog even omhoog; een heldere nacht met veel sterren. Wat ben ik toch een bofferd, zo’n prachtige aanblik na die heerlijke fietstocht aan het eind van zo’n toffe werkdag!
Net de fiets in de auto gepropt en bezig de ramen te wissen, stopte er nog een auto. Politie. Ik geef toe, het is een beetje vreemd om zo laat in je eentje op een parkeerplaats om een auto heen te springen. Ik legde uit van het woonwerkverkeer en het fietsen, en dat ik ‘m net in de auto gedaan had. ‘Toch wel je eigen fiets, mag ik hopen?’ ‘Tuurlijk, ik zou geen andere willen!’ ‘Nee, dat zouden wij ook niet willen’ was het spitse antwoord.
Kennelijk kwam ik uiterst betrouwbaar over, want zelfs in dit opmerkelijke nachtelijk tafereel hoefde ik geen papieren te laten zien of anderszins bewijzen te leveren voor hetgeen ik verteld had. We wensten elkaar opgewekt ‘wel thuis’ en ‘goede wacht’. En ik was heel blij dat ik juist de dag ervoor metéén die kapotte koplamp van de auto vervangen had.

18-07-2010 | Link | Verpleging-BBL


Deze weblog is powered by Argeweb