Yvostar`s weblog
Menu
 Home
 Archief
 Contact
Links
Zoeken in weblog

20 juni 2010
Bijna schoolvakantie (maar nog niet helemaal)

Er valt weer vanalles te melden, en ik zal proberen het een beetje overzichtelijk te houden. Dat is vooral goed voor mijzelf. :-)

Eerst over de stage: het halfjaar is bijna om, en dat betekent eindbeoordeling, en wat er zoal bij komt aan formulieren, leerverslag, terugblikken, balans opmaken. Na de officiŽle beoordeling kan ik nog een paar weken gewoon werken, zonder de druk van beoordeling. Dat klinkt naar rust en ontspanning, en dat lust me wel. Ik weet al dat ik een mooie beoordeling krijg, maar toch is er altijd het besef dat er op je gelet wordt, dus ik zou het fijn vinden als dat even wat minder is.
Dan is het tijd voor alweer de derde stageplek (in een heel klein en speciaal ziekenhuisje), waar ik kortgeleden een kennismakingsgesprek gehad heb. De sfeer was erg prettig en ik heb er enorm veel zin in. De werkzaamheden daar komen voor een deel overeen met wat we nu op school leren, en dat spreekt me erg aan. En daar ben je een echte Zuster, want men draagt een wit uniform! Die stage duurt drie maanden, dus gedurende de zomer ben ik mooi onder de pannen. Daarna ga ik door naar een gesloten kliniek (crisis enz). Ook tof!

Met de schoolvakantie in zicht was ik alvast een beetje in de achteroverstand gegaan, want het grootste deel van het huiswerk is klaar, en ik dacht zo kalmpjes aan de vakantie in te sukkelen. Toch is de rust van korte duur. Bij de kennismaking op het volgende stageadres bleek dat ik bepaalde vaardigheden beter al getoetst kon hebben. Dus ik wil graag een praktijkexamen vervroegd doen, en ga er nog even serieus tegenaan. Anders zou ik lang niet zoveel profijt hebben van mijn ziekenhuisstage. Fijn dat school hieraan mee wil werken; een pluim voor het maatwerk!

Wat school betreft: als we na de zomervakantie verder gaan, zijn we precies op de helft van de vier jaar. Zo snel gaat dat dus. Ondertussen hebben we afscheid moeten nemen van nog een klasgenoot. We zijn nu nog met dertien uit de oorspronkelijke groep over. Toch zijn we met veertien, omdat er iemand anders na een tijdelijke onderbreking ingestroomd is.

Voor Ďnuí (de komende weken) is het belangrijk dat ik de huidige stage goed afrond, een frisse start maak in de nieuwe stage, en ondertussen mijn ingelaste examen haal. Als dat allemaal gelukt is, ga ik weer lekker in de achteroverstand. Aan het eind van het schooljaar gaan we met de hele groep een gezellige BBQ houden. Ik kijk er nu al naar uit. Na gedane arbeid is het goed rusten!

20-06-2010 | Link | Verpleging-BBL


Deze weblog is powered by Argeweb