Yvostar`s weblog
Menu
 Home
 Archief
 Contact
Links
Zoeken in weblog

26 maart 2010
Lente in Drente

Yeah! Mijn leerplan is goedgekeurd, en de oriëntatieperiode op de huidige stageplek is naar ieders tevredenheid afgesloten. Dat betekent dat ik nu volgens mijn leerplan kan werken, en zo – naast het ‘gewone’ werk – ook mijn eigen leeractiviteiten kan uitvoeren.
En guess what: het is lente in Drente. Ik ben sinds drie maanden weer gedeeltelijk op de fiets naar mijn werk! Oef… ik was het wel een beetje ontwend, en deze afstand is groter dan naar de vorige stageplek. Op de heenweg sjees ik van de Hondsrug af, maar terug… ohlala, dan ook nog wind tegen. Geeft niets, het is heerlijk om weer een frisse neus te halen. En achttien kilometer per dag, dat mag ik serieus ‘gezonde beweging’ noemen.

Langs de autoweg zie ik tegenwoordig hoopgevende borden staan: men is bezig een ongelijkvloerse kruising aan te leggen op de plaats van de filegevoelige rotonde. De werkzaamheden zijn van maart 2010 tot april 2011… dus nog even geduld. (En een Drents kwartiertje eerder van huis.)

Op school gaat ook alles vloeibaar. Met onze taakgroep hebben we een presentatie gegeven. Het project waar een half jaar aan gewerkt is, is hiermee klaar. Het voelde alsof we allemaal een beetje zwanger waren van een reuzenei, dat nu gelegd is. Het project ging over schizofrenie en levenskwaliteit. De reacties waren erg positief. Het meest bemoedigende vind ik dat er zoveel kennis en kundigheid beschikbaar is bij allerlei instanties. We hadden met gemak twee keer zoveel tijd kunnen vullen met interessante en relevante informatie.

Echt veel rust krijgen we niet, want de eerstvolgende keer hebben we alweer een examen en per direct begint een nieuw blok lesweken, met o.a. weer skillslessen! Binnenkort kunt u dus ook voor sondevoeding en wondverzorging bij mij terecht.
En ik zou het bijna vergeten, maar vanaf heden zijn we officieel ‘tweede jaars’. Klinkt goed he?
Gauw die fijne fles wijn openen, die ik voor Speciale Gelegenheden bewaard heb!

27-03-2010 | Link | Verpleging-BBL


Deze weblog is powered by Argeweb