Yvostar`s weblog
Menu
 Home
 Archief
 Contact
Links
Zoeken in weblog

12 februari 2010
Pompen en hopelijk niet verzuipen

Ja hoor, het is weer druk…
Wat heet... dit is een extreem drukke periode. Een nieuw begin op een andere werkplek kost veel energie, er zijn extra opdrachten en een leerplan te schrijven, begeleidingsgesprekken (met voorbereiding en verslag) en op school zijn we bezig met een project dat tien lesweken duurt, oftewel 20 weken. Met verslag en presentatie. Dat zijn zo de extra dingen die bij het gewone huiswerk komen. Ondertussen hebben we ook weer een examen gemaakt, over ‘chronisch zieken’. De uitslag: joepie!!! En weer een klusje afgestreept op de lijst. Op naar de volgende.
Vermoedelijk is het halverwege maart weer ‘gewoon’ druk. Ik kijk er nu al naar uit.

Anatomie en Fysiologie
De resultaten voor de A&F-toetsen worden misschien toch anders vermeld dan met alleen het predikaat Voldoende. Men buigt zich over het vraagstuk, en komt er nog op terug. Een aparte verklaring van school met de werkelijke scores zou heel fijn zijn. Dat staat mooi in je portfolio, en is helemaal anno-nu. Het zou recht doen aan de inspanningen van ieder die hard geleerd heeft voor dit vak. Je moet toch weten hoe de boel in elkaar zit en behoort te werken, voordat je kunt snappen wat er zoal mis kan gaan, en wat voor gevolgen dat dan weer heeft?

AgressiePreventie en -Hantering
De AP&H trainingen waren meer dan leuk, en erg nuttig. Het geeft een veilig gevoel, en het mooie is dat je leert om iemand onder controle te krijgen, zonder diegene pijn te doen of anderszins te beschadigen.
Met een aantal groepsgenoten hebben we de proef op de som genomen: een klasgenoot die deze training niet had gevolgd (andere werkgever) werd kordaat in de klem genomen, en netjes op de grond gelegd. Zonder pijn, maar ook zonder ruimte om tegen te spartelen.
Ik oefen graag; u bent gewaarschuwd.

Effe lekker mopperen
Het weer en de files zijn nog steeds bagger en driewerf !(*&$!@$%!!! Want die ijs- en sneeuwrommel was eindelijk bijna weg, maar nu ligt er weer zo’n afschuwelijke berg ellende. Het is bijna onmogelijk geworden om ergens op tijd te arriveren. Reistijden van een half uur zijn zomaar verdubbeld. Laatst stond ik ineens andersom op een rotonde. Alleen de verhoging in het midden - gewoonlijk links, nu rechts -  stopte mijn glijpartij. Wonder boven wonder konden achterliggers op tijd remmen. Soms zit het mee.

Fietsen is dus nog lang niet aan de orde. Moet het eerst warm water gaan regenen. Vooralsnog lijkt het er niet op dat de wegen ooit nog zullen ontdooien…
Zou het klimaat nog wel weten hoe dat moet: lente maken?

12-02-2010 | Link | Verpleging-BBL


Deze weblog is powered by Argeweb