Yvostar`s weblog
Menu
 Home
 Archief
 Contact
Links
Zoeken in weblog

16 december 2009
Vanalles op z'n eindje

Ik hoop maar dat jullie inmiddels aan de lange stiltes gewend zijn. Soms lijkt het alsof het allemaal niet opschiet, en als ik dan even terugblik, zie ik dat er alweer wéken voorbij gevlogen zijn.
De Sint heeft zijn goede werk gedaan en is het land weer uit, de Kerstman ligt op de loer, en allerlei activiteiten staan in het teken van Oud&Nieuw. In de tussentijd maak ik mij nuttig. Een greep uit de leuke dingen:
Op mijn werk heb ik mijn leerplan geheel volgens de bedoeling kunnen uitvoeren, en het resultaat is zeer naar tevredenheid van mijn begeleiders. Het spannende deel van de stage is daarmee bijna achter de rug; in de komende week wordt dit officieel afgerond met een eindbeoordelingsgesprek. En dan heb ik nog een paar weken te gaan, waarin ik gewoon lekker kan werken. Voelt toch heel anders!
Op school hebben we weer een praktijktoets gehad, die ik ook gehaald heb. Een tien met een griffel, bij wijze van spreken.
Verder deed zich nog een komische situatie voor: een van de docenten had voor een college pathologie per ongeluk de verkeerde les voorbereid, namelijk eentje die we al gehad hadden van een andere docent. De leerlingen bereiden zich ook -min of meer- voor op de les, en meestal kom ik wel beslagen ten ijs. Pathologie is namelijk het vervolg op anatomie & fysiologie, en dat vind ik allemaal dolletjes. Kort en goed: toen het onderwerp een ander bleek dan de docent dacht, was ik met mijn voorwerk degene die het best voorbereid was, en ik werd ter plekke uitgenodigd de les te geven. Hahaahaaa, met amper tijd vooraf om zenuwachtig te worden, ging dat best goed. En ik vond het weer als vanouds: helemaal leuk!

Maar het allermooiste bericht vind ik zelf dit: het lukt steeds beter om de berg studiewerk en de volle baan te combineren met wat vrije tijd en ontspanning. Laatst maakte ik me ongerust, want ik was ‘klaar’ en had echt het gevoel dat het niet kon kloppen. Vergat ik niet vanalles? Huiswerk af, zonder tijdnood. Huh?

Over enige weken ga ik dus naar mijn volgende stageplek. ‘Daar naartoe’ betekent ook ‘hier weg’, en dat is minder grappig. Ik heb het er regelmatig over met de bewoners, en die vinden het maar niets. Niet alleen dat ik weg ga, maar daarna moeten ze weer wennen aan ‘een nieuwe’. Ik ken ze nu goed genoeg om precies uit te kunnen tekenen hoe dat gaat. De een wordt kortaf, de ander trekt zich terug, de derde zegt niet veel maar observeert alles haarscherp…
De meneer waar ik zo graag voor zorgde is kortgeleden verhuisd naar een plek die beter voor hem is.
Zo gaat dat. Afscheid nemen om verder te kunnen. Dat zal nog heel wat keren gebeuren.

16-12-2009 | Link | Verpleging-BBL


Deze weblog is powered by Argeweb