Yvostar`s weblog
Menu
 Home
 Archief
 Contact
Links
Zoeken in weblog

5 december 2009
Sinterklaas, voor jong en oud

Sint is toch wel een goeierd hoor. Ik heb eens horen fluisteren dat sommigen Ďniet in hem gelovení.
Maar daarmee ben je bij mij aan het verkeerde adres. Ik heb hem zelf gezien, met twee Pieten, en een grote zak met cadeautjes. Voor alle bewoners had Sint iets bij zich, voor iedereen iets passends!
Van de Pieten kregen we handenvol snoepgoed, en sommige bewoners moesten even bij Sint op schoot komen. Ondertussen deelden de Pieten klapzoenen uit. Op alle kalende hoofden stond een prachtige afdruk van rode lippen. Ik kreeg een zwart-afgevende knuffel-aan-twee-kanten, zodat ik meteen door kon voor kolenboer.
Allemaal leuk en humorvol. Maar het bijzondere was dat iedereen in de huiskamer aanwezig was. Ook de mensen die zich gewoonlijk terugtrekken in hun eigen kamer, of die aanvankelijk niet mee wilden doen. Ik heb mensen zien lachen die meestal verdrietig zijn. Ontspannen koppies waarop even alleen plezier te zien was.
Waag het niet om in mijn bijzijn iets oneerbiedigs over de Sint te zeggen!

06-12-2009 | Link | Verpleging-BBL


Deze weblog is powered by Argeweb