Yvostar`s weblog
Menu
 Home
 Archief
 Contact
Links
Zoeken in weblog

16 oktober 2009
Volop in bedrijf

Al meer dan tweederde van deze stage zit erop. In het afgelopen halfjaar heb ik de eerste twee beroepsproducten behaald en in de resterende tijd zullen er nog twee afgesloten worden. Hiervoor heb ik weer een leerplan geschreven. Dat is inmiddels goedgekeurd, dus ik kan aan de slag.
(Een beroepsproduct is een soort deelcertificaat voor een onderdeel van de opleiding. Voor deze opleiding moeten er tien behaald worden.)

De auto heeft een prominente plaats gekregen in mijn dagelijkse gangetje. Kon ik tot voor een jaar geleden gemakkelijk meer dan twee maanden met een tankje benzine toe, nu draait de kilometerteller vrolijk zijn rondjes. In het afgelopen jaar is er meer dan 20.000 bijgekomen. De afstanden die ik nu fiets doen daar niets aan af. De milieuvriendelijke jaren zijn voorlopig voorbij!
(Nog voor het nieuwe jaar gaat de teller over de 100.000 heen. Dat is zo'n magisch getal dat ik tevoorschijn wil zien komen. Dé methode om, al turend op het dashboard, de sloot in te rijden.)

Ik zal binnenkort horen waar mijn volgende stageplek is.
En nu maar hopen dat ik onderweg naar waarheendanook weer zo'n gunstige carpoolplaats tegenkom, want het gedeeltelijk fietsen van de route is nog steeds heerlijk. Veertien kilometer per dag is leuk én nuttig. Tijdens het fietsen kan ik prima mijn hoofd leeg laten waaien! Ik zou graag nog verder fietsen, maar de reistijd loopt dan ook behoorlijk op.

Op school klinkt de echo van de verhuizing nog wat na, maar de verbeteringen zijn zichtbaar. De klas is wel aan het inkrimpen. Begonnen met 21, zitten we nu op 16. De afvallers hebben zeer uiteenlopende redenen om te stoppen. Maar wat de reden ook is; de belasting van werkend leren is dusdanig groot dat er niet veel voor nodig is om uit de bocht te vliegen.
Door een ongelukkige samenloop van omstandigheden had ik een lichte studieachterstand opgelopen. Het inhalen - wat al niet makkelijk gaat omdat de planning bommetjevol zit - liep nog eens extra vertraging op door invallen voor ziekte op het werk. Inmiddels ben ik met mijn studiewerk weer bij, nét voordat de nieuwe schoolweek er was. Ik moet vooral niet al te ver vooruit kijken. Wel plannen op relatief korte termijn, 3 à 4 weken, maar niet verder. In deze opleiding leer je in ieder geval wel om te gaan met stress en tijdsdruk. Altijd handig om te kunnen. ;-)
De resultaten zijn nog steeds op peil. Op dat front is er gelukkig even rust in de tent; het toetsrooster vermeldt voor de komende tijd niet meer dan de gebruikelijke drukte. De examenonderdelen lijken wel toe te nemen in omvang, maar dat vind ik minder belastend dan 101 dingetjes door elkaar.

Tussen alle drukke werk- en studiedagen door zit ook wel eens een cadeautje; ik heb een studiedag bezocht over de rehabilitatievisie in de ouderenpsychiatrie. Zonder uit te wijden over het onderwerp (google that!) vond ik het toch een vederlichte werkdag. Ik hoefde alleen maar te zitten en te luisteren. En te genieten van de toespraken en toelichtingen, van de contacten met collega's en vakgenoten. Voor de oude rotten was lang niet alles nieuw, maar voor mij wel. Een leuke en leerzame dag. Als er regelmatig zo'n energiebooster in het programma zit, haal ik misschien de 67 werkend, én gezond van lijf en leden.

-----------
PS: diverse mensen wensen mij een fijne herfstvakantie. Dat is hartstikke aardig, alleen... ik heb geen schoolvakanties! Als de schooldagen al in een vakantie vallen, worden dat gewoon werkdagen. Daar staat dan wel schier oneindige arbeidsvreugd tegenover, maar toch...

16-10-2009 | Link | Verpleging-BBL


Deze weblog is powered by Argeweb